Skip to main content

Dine fødder har fantastisk meget at lave og har af samme årsag stor betydning for dit velbefindende. Fødderne støtter din krop, hjælper dig med at holde balancen og giver dig mulighed for at gå og løbe fra sted til sted. Med fødderne som primære redskaber formår mennesker både at danse til den lyse morgenstund, bestige Mount Everest og løbe de 10,8 km, som en typisk fodboldkamp kræver.

Hver fod indeholder 26 knogler og 33 led. Det betyder, at mere end en fjerdedel af knoglerne i hele din krop findes i dine fødder! Hver fod indeholder desuden flere end 100 muskler og væv, der i et superkompliceret samspil kollaborerer for at holde dig gående.

De fleste mennesker tager mellem 8.000 og 10.000 skridt om dagen. For en gennemsnitsperson svarer det til, at fødderne gennem livet har båret personen ca. 185.000 km eller 5 gange rundt om jorden.

Vi taler om en ekstrem daglig belastning. Så pas godt på dine fødder!

Almene fodproblemer som et par specialfremstillede indlægssåler fra ZOLES® kan afhjælpe

 

Trætte ben og fødder

Trætte og ømme fødder kan komme af for megen aktivitet, overbelastning eller et for foden uhensigtsmæssigt og skadeligt bevægelsesmønster som f.eks. overpronation.

ZOLES® sålerne kan afhjælpe eller dæmpe generne. Blandt andet med ekstra stødabsorbering og støtte til svang og forfod, så vægten og presset bedre fordeles over hele foden.

Smerter i svang og midtfod

Platfod, høj svang eller nedsunken svang og forfod giver ofte smerter i sener og muskler. Mange mennesker oplever, at deres svang synker med tiden, forårsaget af slid eller for meget vægt.

ZOLES® sålerne fremstilles efter dine fødders mål, så din svang løftes (hvis det er nødvendigt) og støttes. Svangstøtten giver også en ligelig fordeling af vægten på din fod og aflaster hæl og forfod.

Smerter i forfod (under fodballen)

Fra naturens side er vi udstyret med en lille bue på tværs af forfoden. Smerter i forfoden skyldes som oftest at forfodsbuen er sunket og fedtpuderne under forfoden er blevet mindre. Hvis denne bue falder sammen, bliver fodens afsæt mere hårdt og vil gå direkte hen over ledhovederne på mellemfodsknoglerne. Samtidig bevirker trykket fra de nedsunkne ledhoveder, at trædepudens fedtvæv, der ligger under knoglerne og beskytter mod tryk, forsvinder.

For at modvirke disse problemer laver vi en blød forfodsstøtte (pelotte) til dine ZOLES®, som lægges præcist bag ved fodballen. Den løfter de tre midterste tæer og aflaster forfoden.

Smerter i hælen

Smerter i hælen er oftest forårsaget af en infektion, en hælspore eller en overbelastet akillessene.

Vi laver en ekstra blød stødabsorbering i hælen, der kan aflaste hælen i gang og løb.

Overpronation

Når du bevæger dig, flader din midtfod en smule ud i det øjeblik du skifter vægten fra hæl til forfod. Det er en naturlig bevægelse og kaldes “pronation”. Mange kommer med tiden til at overpronere, fordi svangbuen synker. Det kan give smerter i svangen og hælen og en ubalanceret bevægelse fremad.

For meget pronation kan korrigeres med en fast hælkappe og en støtte i svangen.

Oversupination

Supination er når man lander på ydersiden af foden i gang og løb. Det ses oftest hos folk med en høj svang og vrist og en lidt stiv fod. Hvis fodens supination er for stor kan det give ubehag og smerter i fødder, ankler, knæ, hofter og ryg.

Ved at vægten bliver lagt på ydersiden af foden, får fodens inderside (svang) ikke mulighed for at støtte foden så godt som den skal.

For meget supination korrigeres med en hælkappe, en støtte i svangen og ekstra stødabsorption i hælen.